*Nettavisen* Nyheter.

Verdens toalettdag markert

- Alle snakker om hva som går inn i kroppen, men ingen snakker om hva som kommer ut, sier Jack Sim i Verdens Toalettorganisasjon. Nå slår de et slag for toalettet.

19.11.03 15:34

Onsdag benyttet organisasjonen anledningen til å oppfordre til bedre hygiene på offentlige toalettanlegg. Anledningen er selvsagt verdens toalettdag som markeres onsdag.

- Det vi prøver å gjøre er å bryte toalett-tabuet, sier Jack Sim til Reuters. Sim er en av grunnleggerne av den ideelle Verdens Toalettorganisasjon.

Den to år gamle Singapore-baserte organisasjonen har som mål å øke bevisstheten rundt toaletter og sanitær hygiene. Gruppen samler det britiske toalettforbundet og 17 andre lignende organsasjoner fra 13 land. Neste år avholdes et toalettoppmøte i Beijing.

Ifølge gruppens internettside går gjennomsnittsbrukeren på toalettet 2500 ganger i året. Det betyr at du tilbringer nærmere tre år av livet ditt på do. Derfor bør det være en behagelig opplevelse, mener gruppen.

I Singapore er man opptatt av hygiene på toalettet. I juli ble Singapores første femstjerners toalett kåret av helseminister Lim Swee Way.

- Jeg gleder meg veldig til å oppleve dette toalettet så jeg kan gå ut og føle meg lykkelig, sa helseministeren på en pressekonferanse den gangen.

Les mer om gruppen her:http://www.worldtoilet.org/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.