RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens verste nisser

Vi har alle våre juletradisjoner. For noen julenisser handler det om å robbe kjøpesenter, banker eller bare lage kvalm.

Med Billy Bob Thornton i hovedrollen som julenissen som drikker og slåss så mye at han er rødere på nesa en Rudolf, satte filmen «Bad Santa» standarden for et par år siden.

Nå har kopiene dukket opp over hele verden – og i den virkelige verden er ikke nissene snauere.

Sist helg gikk en full halvnaken nissen rundt og laget kvalm på julemarkedet i Dabringhausen i Tyskland, før han ble tatt hånd om av politiet, og i England ble en julenisse etterlyst for blotting. Det var imidlertid lite i forhold til hendelsen i Auckland i helga.

40 fulle nisser raserte et kjøpesenter, stjal fra butikkene og gikk til angrep på sikkerhetsvaktene – i protest mot at jula har blitt for kommersiell.

Hatsverk med gavene
En tysk julenisse lot Rudolf stå – og ble stoppet av politiet etter å ha kjørt i 150 km/t i 100-sonen med bilen sin. Forklaringen han kom med er det vel bare å tenke seg:

- Han sa han hadde hastverk fordi han fortsatt hadde en del pakker å levere, sa en politimann om hendelsen ifølge Reuters.

En annen tysk julenisse robbet en møbelbutikk i Tyskland med pistol, låste de to ekspeditrisene inne i en safe og fylte sekken med penger før han stakk av.

Nissen er fortsatt på frifot. Etterlysningen: en mann med rød drakt, hvitt skjegg og stor mage.

Årets slemmenisse
Den største presangen blant slemmenissene går imidlertid til denne tyskeren: Med maskinpistol robbet han fire banker for til sammen 500.000 euro – eller 4 millioner norske kroner.

Etter en storstilt jakt med infrarøde kamera og helikopter fant de til slutt nissen i en grøft like ved en skog i Tuebingen.

- Maskinpistolen var falsk, forklarte en politimann i etterkant.

Det er i det hele tatt på sin plass å mine om Londons «Ministry of Fun», som i fjor laget disse retningslinjene for nisser.

- Julenissen er en magisk og søt mann, ikke en feit, og stinkende slamp. Han må ikke stinke av alkohol eller kroppsluk, sa retningslinjene.

Det kan være verd å huske på i jula.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere