RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens villeste konspirasjons-teorier

Sist oppdatert:
Her bør du ikke tro på alt du leser.

Det finnes mange konspirasjonsteorier, og muligens de mest kjente er om Kennedy-drapet og etter hvert om manipulering av bibelhistorien (godt hjulpet av blant annet Dan Brown). Enkelte kan være sanne, men de syv under som bloggen funnbee har plukket ut er langt fra det som kan kalles noen sannhet.

1. Israel lager sextyggegummi som de selger til palestinere
Denne teorien ble rapportert i media i Midtøsten og hevdet at en test hadde avslørt at en tyggegummi som var spesielt populær blant tenåringsjenter inneholdt et opphissende stoff. Tester som ble gjort av en kjemiprofessor viste seg at det ikke var mye sannhet i påstandene.

2. Verden styres av reptiler
Husker du tv-serien V? En tidligere reporter i BBC hevder at en av Dianas venner sa at den avdøde prinsessen mente at kongefamilien var reptiler (muligens kunne hun ha ment det billedlig). Uansett så hevdes det at Bill Clinton, Barack Obama og George W. Bush alle egentlig er reptiler som vil legge verden under seg som slaver. Ja, vi kan historien - vi har sett V.

3. Wingdings kan avsløre fremtiden
Fonten Wingdings i Windows gir deg symboler istedenfor bokstaver, og mange konspirasjonsteorister mener at forskjellige bokstavkombinasjoner kan gi symboler som avslører at de som laget fonten visste hva som skulle skje i framtiden. Blant annet så blir NYC til hodeskalle, jødisk stjerne og tommel opp. Noe som visstnok skulle kunne ha avslørt angrepet på World Trade Center den 11. september. Vi tror at vanlige fonter også kan avsløre ting, slik som å si at en slik teori er T U L L (sett de sammen og finn svaret...).

4. Stephen King drepte John Lennon
Du som trodde at Mark Chapman drepte John Lennon bare fordi det ble gjort i dagslys og mange så det tok veldig feil. Det var nemlig Stephen King som gjorde det. Han hadde også medsammensvorne: Richard Nixon og Ronald Reagan! Hvor det kommer fra? Steve Lightfoot skrev en bok etter å analysert overskrifter i magasinet Time...

5. Halve middelalderen fant aldri sted
Heribert Illig (Ja, han heter det - i l l i g) mente i 1991 at årene 614-911 aldri skjedde, og at alt historisk materiale og alle historier fra den tiden er funnet på senere. Bakgrunnen? Det er funnet altfor lite arkeologisk materiale fra den tiden, og at arkitekturen som påståelig skulle ha oppstått i den tiden var alt for lik den som kom før...

6. Paul McCartney er død
Bakgrunnen er hint du kan finne på platecover, i sanger og i tekster. Han som later som han er Paul nå er bare en kopi.

7. Vi har aldri landet på månen
Dette er en teori som faktisk mange har trodd på, hele 6 prosent av den amerikanske befolkningen sier at de tror at man aldri landet på månen. Bakgrunnen er visstnok at astronautene aldri kunne ha overlevd turen på grunn av radioaktivitet, det er ingen stjerner på bildene og er av altfor god kvalitet, flagget som ble plantet vaier i vinden selv om det ikke er vind på månen og en haug med andre «fakta.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere