RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdensbanken bekjemper sult

Verdensbanken har iverksatt en rekke krisetiltak for å bekjempe de stigende matprisene i utviklingsland.

President for Verdensbanken, Robert Zoellick, varsler at 100 millioner mennesker står i fare for å bli rammet av fattigdom grunnet økende matpriser i den tredje verden.

Denne krisen har resultert i store opptøyer i flere land som Egypt, Haiti og Filippinene. På Haiti har flere mennesker blitt drept de siste dagene som en følge av opptøyer forårsaket av matmangel. Zoellick sier at Verdensbanken vil bistå Haiti med 10 millioner dollar i matbistand, melder nyhetsbyrået AP.

Må handle
I tillegg opplyser Verdensbanken at de vil iverksette nye krisetiltak for å få opp matproduksjonen i den tredje verden, og oppfordrer regjeringer i industriland til å forplikte seg til å bistå med 500 millioner dollar til Verdens matvareprogram innen 1. mai.

- Det er kritisk at regjeringer iverksetter sine forpliktelser så raskt som mulig, og at andre regjeringer velger å forplikte seg, sier Zoellick.

Lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, opplyste forrige uke at hundretusener av mennesker risikerer å sulte i hjel på grunn av matmangel.

Varsler massesult
Strauss-Kahn mener at en av konsekvensene for økende matpriser vil være massesult.

- Som vi kjenner til fra fortiden kan denne typen problemer resultere i krig, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere