RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verditransport ranet i Sverige

Sist oppdatert:
Ranere med skuddsikre vester åpnet ild og sprengte seg vei til utbyttet da de slo til mot en verditransport utenfor Södertälje i Sverige fredag morgen.

- Ranerne kjørte inn foran vekterbilen og truet den til å stanse. Det ble løsnet et antall skudd med AK5-automatgevær, men ingen mennesker kom til skade, sier informasjonsansvarlig Christer Berg ved Södertäljepolisen til TV 2 Nettavisen.

Ranerne truet vekterne til å løpe sin vei før de sprengte bilen i luften. Ranet skjedde i 04-tiden fredag morgen på E4 sør for Södertälje. Ifølge Expressens nettugave var ranerne iført skuddsikre vester. De forsvant med utbyttet etter å ha sprengt Securitasbilen.

Politiet jaktet fredag formiddag på to ranere i området.

- Vi har funnet to biler som har blitt satt i brann i Vagnhärad, og antar at dette er fluktbilene, sier Berg til TV 2 Nettavisen.

Politiet har foretatt avhør av vekterne, men vil ikke gå nærmere inn på hva de har fortalt om ranet. Vekterne er nå utskrevet fra sykehuset i Södertälje.

- Vekterne er ikke fysisk skadd, men psykisk har de det ikke bra, sier Berg.


- Bilen var helt søndersprengt. Den hadde verken vegger eller tak, det var som en eske med fire hjul. Det er det verste jeg noen gang har sett, forteller vitnet Staffan Boqvist til Aftonbladet.

Han kom kjørende sørover da han fikk se den sprengte bilen i nordgående kjørefelt. Et titalls meter bak bilen sto en personbil i flammer.

Hvor mye ranerne fikk med seg var uklart fredag formiddag.

Det har blitt gjennomført nærmere 40 ran av verditransporter i Sverige i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere