Gå til sidens hovedinnhold

Verste drapssak på 120 år

Fire ridende politimenn ble torsdag funnet drept på en marihuanafarm i Canada.

De fire politimennene ble funnet på en gård i nærheten av Rochfort Bridge utenfor Mayerthorpe i provinsen Alberta, melder AP. Stedet ligger rundt 230 kilometer nordvest for Edmonton.

Stormet lager
Politimennene ble drept av en mistenkt i forbindelse med en razzia på marihuanafarmen. De ble beskutt da de stormet en lagerbygning på gården torsdag, og rakk å be om forsterkninger fra en beredskapsstyrke som omringet bygningen. På ettermiddagen stormet styrkene låven. Der fant de politimennene og den antatte drapsmannen døde. Drapsmannen har trolig skutt seg selv.

Rifle
Kollegene til de drepte er sjokkert over hendelsen.

- Det er trist å måtte melde at fire medlemmer av RCMP (det kanadiske ridende politi) ble drept i tjeneste. Det var fire modige, unge menn, sier lederen for politistyrken i Alberta, Bill Sweeney.

Politimennene var væpnet med håndvåpen, mens drapsmannen hadde en rifle.

- Det ridende politiet har ikke opplevd tilsvarende tap siden 1880-årene i forbindelse med Nordvestopprøret, fortsatte han.

Legalisere
Statsminister Paul Martin kaller drapene en brutal handling, og kondolerte de dreptes familier. Helseminister Anne McLellan vurderer strengere straffer for de som dyrker marihuana. Samtidig forbereder parlamentet et lovforslag som går ut på å legalisere bruk av marihuana. Hensikten er å svekke de som står bak organisert kriminalitet.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto