RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: A. MAJEED (Afp)

Verste flom på 81 år - dødstallene stiger

Sist oppdatert:
Oversvømmelsene i Pakistan skal være de verste siden 1929. Til nå har 430 mennesker mistet livet.

Den kraftige monsunen som herjer i Pakistan har sørget for flom i store deler av landet de tre siste dagene. Elver er oversvømt, skred har blitt utløst og hele landsbyer er blitt ødelagt. Hovedveien som knytter Peshawar og Islamabad sammen er stengt, og 60 bruer har kollapset.

Til nå har minst 430 mennesker mistet livet, ifølge AP.

De fattigste rammes
De voldsomme værforholdene sliter på den dårlige infrastrukturen. Det er ofte Pakistans fattigste innbyggere som bor i flomutsatte områder fordi de ikke har råd til sikrere land. Redningsmannskaper er dårlig utstyrt, og sliter med å nå menneskene som er strandet i fjerntliggende landsbyer. Ifølge informasjonsminister i området, Mian Iftikhar Hussain, skal det være minst 400 000 personer som er strandet.

En nybygd del av en demning i Charsadda-distriktet har kollapset, og FN rapporterer at 5000 boliger befinner seg under vann.

Les mer: Minst 267 døde etter flom i Pakistan

Verste på 81 år
Ifølge tjenestemenn skal det nordvestlige Pakistan være hardest rammet, og flommene være de verste på 80 år. i 1929 døde 408 personer.

Værmeldingen viser at det i de kommende dagene noen steder vil komme mindre nedbør, mens det andre steder vil bli en intensivering av regnet.

Været hindrer redningshelikopter
Pakistansk fjernsyn har vist bilder av mennesker som klamrer seg til gjerder og andre stasjonære elementer mens vannet til tider renner over hodene på dem, og biler som blir dratt av gårde med alt vannet.

- En redningsaksjon med helikopter lar seg ikke gjennomføre på grunn av det dårlige været. Det er bare 48 redningsbåter tilgjengelig for redning, uttalte en FN-talsmann på torsdag ifølge AP.

Ifølge Hæren skal alle tilgjengelige militære tropper ha blitt utplassert til hjelpearbeid. Flomvarsler er også utstedt i mange deler av landet, og de som bor i lavtliggende områder har blitt rådet til å flytte til områder som ligger på høyere grunn, skriver BBC News.

Det kraftige monsunregnet kan også ha vært en faktor til flyulykken i den pakistanske hovedstaden Islamabad onsdag, der 152 mennesker mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere