RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verste herjinger på 22 år

Sist oppdatert:
Japans mest dødelige tyfon på 22 år, «Tokage», har krevd minst 54 menneskelig og ødeleggelser for milliarder. Se bilder og web-TV fra herjingene.

Ifølge Reuters har tyfonen, som er den tiende som har rammet Japan til nå i år, trolig tatt livet av minst 54 mennesker.

Dødstallene varierer torsdag ettermiddag fra 54 til 62 omkomne, ifølge Reuters.

Et tyvetalls mennesker skal også være savnet. Redningsarbeidere arbeider torsdag på spreng for å finne overlevende.

Jordskred og oversvømmelser
Tyfonen har ført til ødeleggelser for milliarder av kroner, selv om det er for tidlig å si noe endelig om hvor stort skadeomfanget vil bli. Mange mennesker døde i jordras forårsaket av det kraftige regnet. Også oversvømmelser har krevd flere menneskeliv.

Ifølge japansk meteorologisk institutt er tyfonen Tokage den mest dødelige tyfonen som har rammet øyriket siden 95 mennesker døde eller forsvant under tyfonen i 1982.

Radius på 500 kilometer
- Hovedårsaken til at tyfonen forårsaker så stor ødeleggelse er dens radius på over 500 kilometer. Det betyr at tyfonen påvirker hele Japan over lengre tid, både med regn og vind, opplyser en talsmann for instituttet.

Tyfonen beveget seg torsdag utover Stillehavet og ble nedgradert til et tropisk lavtrykk da den forlot land.

Havarerte
En russisk seilskip fikk store skader da en kjempebølge kastet det mot en molo. Skipet fikk en stor revne i skroget. Skipet «Antonina Nezhdanova» hadde 44 passasjerer og et mannskap på 62 om bord. Ingen ble skadd under den dramatiske hendelsen.

Havariet skjedde i byen Fushiki, rundt 250 kilometer vest for Tokyo. Kapteinen på skipet hadde bedt om å bli tauet til en tryggere havn, men havnemyndighetene torde ikke sende ut en taubåt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere