*Nettavisen* Nyheter.

Verste storm på 25 år

Foto: (Reuters/Scanpix)

Minst 86 mennesker har mistet livet i Kina som følge av den kraftigste tyfonen som har rammet landet på 25 år.

Mange er fortsatt savnet, opplyser tjenestemenn torsdag ifølge Reuters.

Rundt 20.000 mennesker sitter nå vakt ved den flomstore Weihe-elva i tilfelle flomvernet skulle ryke. Elva har allerede gått over sine bredder fem steder i den nordvestlige Shaanxi-provinsen.

Evakuert

Oversvømmelser og skred som følge av flommen har krevd 38 liv i dette området. 34 er savnet. Rundt 180.000 mennesker er evakuert til høyereliggende områder etter at kraftige regnskyll satte inn for en uke siden.

- Elva er på sitt høyeste nivå noen sinne, sier en tjenestemann til Reuters.

Flere områder rammet

Minst ti mennesker har omkommet av oversvømmelser i naboprovinsen Henan, og ytterligere 38 er døde etter tyfonens herjinger på kysten. Mange av ofrene omkom da bygninger på en byggeplass i Shenzen raste sammen.

I det sørlige Guangdong er trær og telefonstolper revet opp fra bakken og gatene oversvømt etter at tyfonen Dujuan rammet området tirsdag og onsdag. 30 prosent av trærne langs kysten hvor tyfonen har herjet, skal være rykket opp med roten.

Store skader

Dujuan er den kraftigste stormen som har rammet deltaet siden 1979. Shenzhen, Huizhou, Shanwei og Shantou I det østlige Guangdong ble hardest rammet. De direkte økonomiske skadene beløper seg ifølge nyhetsbyrået Xinhua til 242 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.