RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vet ikke hvem de jakter på

Sist oppdatert:
Svensk politi har ikke identifisert den etterlyste personen som ble fotografert på kjøpesenteret NK like før drapet på utenriksminister Anna Lindh.

Videokameraet kan ha fanget opp Anna Lindhs drapsmann. Bildet fra overvåkingskameraet ble delt ut til alle politifolk i Stockholm fredag kveld, i håp om at noen skulle kjenne igjen mannen.

Lørdag var bildet på trykk i en rekke aviser. Politiet bekreftet på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at de jakter på mannen som er avbildet i pressen, og bildet ble gjort tilgjengelig av politiet. Men på tross av flere tips, vet ikke politiet hvem det er eller hvor han kan befinne seg.

- Vi er svært interessert i å komme i kontakt med denne personen, sa spaningsleder Leif Jennekvist.

Kritisk

Politiet har vært kritisk til publiseringen av bildet og sagt at det kan skade etterforskningen, men på pressekonferansen uttrykte Jennekvist takknemlighet over at personens ansikt er sladdet i avisene.

- Vi skulle gjerne vist bildet til flere vitner før det ble offentlig kjent, men denne detaljen er i hvert fall spart, sa Jennekvist.

- Positiv utvikling

Politiet sier at etterforskningen fortsatt er i en positiv utvikling, men det var lite nytt de hadde å fortelle pressen lørdag.

Det er nå bekreftet at Mora-kniven som ble funnet på drapsstedet, er mordvåpenet. Det er ikke funnet fingeravtrykk på kniven. Det undersøkes nå om gjerningsmannens DNA finnes på kniven.

Klærne gjennomsøkes

Klærne til Anna Lindh og klær som muligens tilhørte gjerningsmannen, gjennomgår også grundige undersøkelser for å finne mulige spor etter gjerningsmannen.

- Kanskje i morgen, men trolig mandag vil vi ha en oppfatning av hva vi har funnet, sa sjefen for Statens kriminaltekniske laboratorium, Olof Egerstedt.

Søndag kommer politiet ikke til å holde noen pressekonferanse med mindre noe spesielt skulle skje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere