Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er i dyp sorg

- Vi er dypt opprørte over tapet av vår sønn, sier foreldrene til den savnede Alexander Bjorøy (11).

Norskbritiske Alexander Bjorøy (11) er blant de 228 savnede etter flystyrten av Air France-flyet i Atlanterhavet.

Den 11-årige gutten hadde både norsk og britisk statsborgerskap, og brukte det britiske passet da han skulle reise hjem etter ferie i Rio de Janeiro.

Hans norske far Robin arbeider for oljeselskapet Schlumberger i Brasil. Hans mor, Jane, er britisk statsborger og skal være fra Penarth. Nå gir foreldrene en uttalelse om det tragiske tapet av deres sønn til britiske medier.

- Vi er dypt opprørte
- Det er med stor sorg vi bekrefter at vår sønn Alexander, som snart skulle feire sin 12-års dag, var blant passasjerene om bord på Air France sin rute 447 fra Rio de Janeiro til Paris søndag 1. juni, skriver foreldrene Robin og Jane Bjorøy i en pressemelding gjengitt av BBC.

Alexander var elev ved internatskolen Clifton College Preparatory School i Bristol. Han hadde vært på ferie med sine foreldre i Brasil, og forsvant med Air France-flyet på vei til Paris. Her skulle han besøke noen slektninger, før han skulle dra videre til skolen i Bristol.

- Vi er naturlig nok dypt opprørte over tapet av vår sønn under så tragiske omstendigheter. Våre tanker går også til familiene og vennene til alle som var om bord i flyet, uttaler Alexanders foreldre i pressemeldingen.

- Godt likt på skolen
Alexanders foreldre flyttet til Brasil i januar, men ønsket at Alexander skulle gå på skole i England, skriver BCC.

Ifølge rektor ved Clifton College Preparatory School i Bristol, John Milne, var han en godt likt gutt.

- Han var godt likt og respektert. Han vil bli savnet av sine medelever og skolens ansatte, sier rektoren i en pressemelding.

Gutten begynte ved skolen i England i 2009.

Les også: - Jeg sa at jeg elsket henne

Les også:Skulle på sin siste jobbreise

Sannheten er på havets bunn
Tirsdag ble vrakrestene fra Air France-flyet funnet utenfor den brasilianske kysten. Letemannskapene har startet det nærmest umulige arbeidet med å finne de såkalte svarte boksene, eller ferdskriveren og taleregistratoren.

Les også:- Uten tvil restene av Air France-flyet

Arbeidet omtales som en av de mest utfordrende operasjonene som noensinne er iverksatt for å finne de svarte boksene til et fly, melder Reuters.

Onsdag ble det kjent at en bombetrussel forsinket et Air France-fly på flyplassen Ezeiza i Buenos Aires - bare fire dager før ulykken.

Både regjeringen og Air France har tidligere uttalt at terrorisme ikke kan utelukkes, men de har understreket at det er ingenting som så langt tyder på det. En eksplosjon ville kunne forklare hvorfor flyet plutselig styrtet, men ingen har så langt påtatt seg ansvaret for en terrorhandling.

Les mer:Bombetrussel mot Air France-fly

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken