Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er i livsfare

Runar Søgaard frykter for livet til sønnen Amadeus og ekskona Carola. - Jeg, min sønn, min familie, svever i livsfare, sier han.

Bakgrunnen er fatwaen som er beordret mot Runar Søgaard. Den muslimske dødsdommen fikk Søgaard etter at han kalte Muhammed for pefodil. Mandag fikk Expressen en prat med ham idet han skulle intervjues av svensk TV4.

- Jeg, min familie, min ekskone og sønn trues på livet på grunn av dette. Mine nærmeste og meg selv svever i livsfare. Det er en fryktelig situasjon. En fryktelig tid.

Søgaard hevder at han spøkte da han kalte Muhammed en pedofil, og mener at det hele er en stor misforståelse, og ber om unnskyldning hvis han er blitt misoppfattet.

- Jeg har venner som er muslimer. Min sekretær Mariam i Los Angeles er muslim. Jeg omgås muslimer. Det er tåpelig å tro at jeg skulle ha noe imot dem. Det stemmer ikke, sier han.

Men samtidig sier Søgaard følgende om islam og Muhammed:

- Han forlovet seg med en seksåring. Giftet seg med jenta da hun var ni år. Hun kunne ikke snakke og mistet håret av skrekk for ham. Hun rømte. FN-konvensjonen forbyr barneekteskap. Det forekommer i islam. Det er utbredt i Iran og Pakistan. Det er opp til hver og en å tolke hva dette er, sier den norsksvenske predikanten.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken