Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan ikke angripe Gaddafis skjulested

Opprørerne sier de vet at Gaddafi skjuler seg i en navngitt ørkenby, som de ikke kan angripe.

Muammar al-Gaddafi skjuler seg i en ørkenby utenfor Tripoli, og har store planer om å fortsette krigen mot opprørerne, hevder en libysk militærsjef torsdag.

Opprørernes koordinator for de væpnede kampene i Libya, Abdel Majid Mlegta, sier de har fått pålitelig informasjon om Gaddafis tilholdssted.

- Gaddafi flyktet til Bani Walid
Gaddafi skal ha flyktet til byen Bani Walid, som ligger 150 kilometer sørøst for hovedstaden, sammen med sønnen Saif al-Islam og regimets etterretningssjef Abdullah al-Senoussi, tre dager etter at Tripoli falt forrige uke.

- De ønsket å opprette et operasjonsrom for å begå aggressive handlinger mot oss, sier Mlegta, melder Reuters.

- Vi har snakket med bekjente fra Bani Walid for å få ham arrestert og utlevert. De har ikke svart. Vi vurderer vår situasjonen fortløpende, sier han.

- Kan ikke angripe byen
Ørkenbyen er tilholdsstedet for den mektige stammen Warfalla, som består av om lag én million medlemmer. Det byr på problemer for opprørerne.

- Vi kan avslutte denne krisen, men militærmakt er utelukket på nåværende tidspunkt, sier Mlegta.

- Vi kan ikke angripe denne stammen fordi mange av våre militæravdelinger i Benghazi og Zintan kommer fra Bani Walid. Det er sønnene av Bani Walid som sitter på løsningen, sier Mlegta.

Andre kilder har imidlertid hevdet at Gaddafi skjuler seg i hjembyen Sirte.

Det nasjonale overgangsrådet (NTC) har gitt pro-Gaddafi-styrkene i Sirte et ultimatum om å overgi seg innen lørdag, eller bli møtt med militær motstand.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken