Gå til sidens hovedinnhold

- Vi viser Diana-bildene

Channel 4 har bestemt seg for å vise bilder av prinsesse Dianas bilkrasj og trosser sønnenes ønsker.

Programmet «Diana: The Witnesses in the Tunnel», inneholder en rekke sterke bilder fra ulykken da prinsesse Diana omkom i Paris og Clarence House meddeler at bruken av bildene vil være grovt respektløst mot minnet av den avdøde prinsessen.

Nå har altså kanalen Channel 4 bestemt seg for å vise bildene likevel. Det skriver de i en melding på sine egne nettsider.

- Det er en genuin, allmenn interesse for hvordan ting gikk for seg i timene før og rett i forkant av ulykken, skriver kanalen, som videre forklarer at de har valgt bildene med omhu, men at de likevel er viktige i øyevitnebeskrivelsene av hendelsene.

- Ansvarsfull dokumentar
De sier de ikke skal vise Dianas siste minutter.

- Vi er sikre på at folk vil mene dette er en vellaget og ansvarsfull dokumentar, så snart de har sett den.

De omstridte bildene ble tatt av franske fotografer da Prinsesse Diana og hennes kjæreste Dodi Al-Fayed døde da Mercedesen de satt i kræsjet i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris 31. august 1997. Det var nettopp paparazziene de forsøkte å kjøre fra.

Prinsene reagerer
Prins William og Prins Harry har gått sterkt ut mot at bildene skal vises, og et brev fra deres sekretær ble forrige fredag sendt til en representant i fjernsynskanalens ledere.

LES OGSÅ:Ber om å fjerne Diana-bilder

- Hvis det var din mor som døde i den tunnelen, ville vi da ha ønsket å kringkaste scenen over hele nasjonen? Og ville faktisk nasjonen ha ønsket det?, skrev prinsenes sekretær Jamie Lowther-Pinkerton.

Men kanalen har ifølge kanalsjef Julian Bellamy tolket det dit hen at bildene som vises er av allmenn interesse, og at dette er viktigere enn hva Dianas sønner føler om saken. Han sier videre til BBC News at han ikke hadde som ønske å såre noen med dokumentaren, men tror ikke hans avgjørelse vil krenke minnet om prinsessen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre