*Nettavisen* Nyheter.

Victorias forhold i krise

Kronprinsesse Victoria (26) skal ha møtt sterk motstand mot sin kjæreste Daniel Westling (30) hos sine foreldre og ved det svenske hoffet. Nå kan forholdet kan være i ferd med å rakne.

16.06.04 09:43

- Hun elsker Daniel, men samtidig har det gått opp for henne at det ikke fungerer med ham som fremtidig ektemann, sier en anonym kilde som ifølge avisen Expressens er godt informert.

Kronprinsessen har den siste tiden hatt et stramt program, med slektstreff i Tyskland, brylluper i Danmark, Spania og Jordan, og flere barnedåper (blant annet i Oslo) bak seg. Fra midtsommer av venter det derfor sommerferie for den svenske tronarvingen.

Forhold i krise
De mange sammenkomstene har imidlertid også ført til at kronprinsessen ser stadig tydeligere at kjæresten hennes ikke faller i smak, verken hos foreldrene eller ved hoffet, hevder Expressens kilde.

- Hun er blitt plagsomt klar over det i løpet av de kongelige bryllupene hun har vært med på i den siste tiden, men hun befinner seg i en vanskelig situasjon, sier kilden.

- Det snakkes ikke om forlovelse. Det er snarere tvert om – forholdet holder på å ta slutt. Victoria er knekt og føler seg dårlig på grunn av dette her.

Kungen synes Daniel er dum
Expressens kilde sier forholdet mellom kronprinsessen og Westling er under sterkt press, men at paret nå avventer hva som skjer i løpet av sommeren. Avisen har flere ganger tidligere skrevet at kongeparet ikke skal være særlig begeistret for datterens kjæreste.

Særlig skal kong Carl Gustaf ha gitt uttrykk for at Daniel Westling mangler sosial kompetanse, og at han har for dårlig utdannelse.

Kungen skal også ha klaget over at Victorias kjæreste ikke kan te seg i dannet selskap, at han ikke kan snakke engelsk og at han ikke kjenner navnet på en eneste svensk samtidsforfatter.

- Han ville aldri fungere som ektemake til en kommende dronning med alt av hva det innebærer, sier avisen kilde.

Taus informasjonssjef
Det svenske hoffets informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg bekrefter at kronprinsessen har hatt en travel vår og forsommer, men at hun nå skal ha ferie en stund fremover. Tarras-Wahlberg vil ikke svare på hva hun synes om Victorias forhold til Daniel Westling.

- Jeg kan ikke svare på det faktisk. Det er noe mellom henne og ham. Det får forbli slik, sier hun. På spørsmål om det er en krise i forholdet, sier Tarras-Wahlberg at hun synes man ikke skal snakke om noe man ikke vet noe om, og at hun av den grunn avstår fra å kommentere. Hun bekrefter imidlertid en ting:

- Jeg har aldri pratet med henne om forlovelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag