RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Video avslører politiet

Sist oppdatert:
Brasilianeren som i forrige måned ble skutt og drept av britisk politi, oppførte seg ikke mistenkelig før politiet aksjonerte. Det viser bilder fra et overvåkingskamera.

Dette kommer fram i politirapporter som den britiske tv-kanalen ITV har fått tilgang til. Materialet slår dermed i hjel politiets forklaring på hva som skjedde, melder Sky News.

Jean Charles de Menezes ble skutt og drept av antiterrorpoliti på t-banestasjonen Stockwell i London, mistenkt for å være innblandet i de mislykkede bombeangrepene 21. juli.

Politiet har tidligere opplyst at mannen rømte fra væpnede politimenn, hoppet over sperringer og kastet seg inn i en t-banevogn, før politiet skjøt.

Oppførte seg rolig
Ifølge dokumentene ITV News har fått tilgang til, viser bilder fra overvåkingskameraer på stedet at brasilianeren gikk rolig inn på t-banestasjonen, plukket med seg et eksemplar av gratisavisen Metro, før han tok rulletrappen ned til toget og gikk om bord.

Ifølge den hemmelige rapporten skal Jean Charles de Menezes ha hatt på seg en lys dongerijakke, og ikke en tjukk, polstret jakke slik politiet har hevdet offentlig.

En politimann har ifølge rapporten forklart at han grep tak i Jean Charles de Menezes og holdt ham fast før skytingen startet. Obduksjonen viste at brasilianeren ble truffet av sju skudd i hodet og et i skulderen, og at tre andre kuler bommet.

Krever offentlig gransking
Rapporten ITV har fått tilgang til, skal være utarbeidet av den uavhengige granskingskommisjon for politisaker, som har sett på hva som skjedde da den 27 år gamle elektrikeren ble skutt og drept.

Familien til Jean Charles de Menezes har krevd en offentlig gransking av aksjonen, og sier familien har rett til å få vite hva som skjedde da 27-åringen ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere