Fireåringen hadde falt rundt tre meter ned muren til gorillaen under et besøk i Cincinnati Zoo i USA. På videoen, som først ble publisert av TV-stasjonen WLWT Cincinnati, ser vi hvordan dyret drar barnet med seg og undersøker gutten.

Dramaet pågikk i ti minutter før personalet i dyrehagen fikk avlivet gorillaen. Vurderingen var at den lille gutten var i livsfare i møte med den 200 kilo store gorillaen.

En talsperson for dyrehagen sier at det var tre gorillaer i inngjerdingen da fireåringen havnet der, men de to hunngorillaene ble umiddelbart lokket ut, og fireåringen var alene igjen med 17 år gamle Harambe, melder Daily Mail i sin omtale av saken.

Gutten var ved bevissthet, men alvorlig skadet da han ble fraktet til sykehus.

Søndag kveld norsk tid kom meldingen om at gutten er utskrevet fra sykehus, melder WLWT Cincinnati.

Det skal ikke være helt klart hvordan fireåringen kom seg inn til gorillaene, men han skal ha kommet seg gjennom et gjerde og deretter falt ned muren.

Underskriftskampanje mot foreldrene

I en underskriftskampanje reises det krav om at politiet og dyrehagen må holde foreldrene til fireåringen ansvarlig for at gorillaen måtte bøte med livet, melder Huffington Post. Over 1000 personer har så langt signert på oppropet, «Justice for Harambe».

VIDEO: Vi advarer mot skremmende scener i denne videoen som først ble publisert på WLWT Cincinnati. Videoen viser blant annet gutten som blir dratt rundt av gorillaen.