*Nettavisen* Nyheter.

Viktige datoer i Dianas liv

Da prinsesse Diana døde for seks år siden, var det en av verdens mest kjente og omtalte kvinner som gikk bort. Her er noen nøkkeldatoer fra hennes jubel- og skandaleombruste liv:

20.10.03 12:13

1. juli 1961: Diana Spencer blir født i Sandringham i det østengelske grevskapet Norfolk. Hun blir yngste medlem av en gammel adelsslekt, hennes far arver senere tittelen som jarl av Spencer.

24. februar 1981: Diana forlover seg med den tolv år eldre prins Charles, arvingen til den britiske trone, som hun har kjent siden hun var barn. Forlovelsen gjør henne øyeblikkelig til verdenskjendis og et ettertraktet bytte for paparazzi-fotografer.

29. juli 1981: Diana og Charles blir viet i St. Pauls-katedralen i London. Millioner av mennesker verden over følger fjernsynsoverføringen av det mange kaller et eventyrbryllup, uten å vite at eventyret skal få en tragisk utgang.

21. juni 1982: Diana føder parets første sønn, som får navnet prins William. 15. september 1984 følger lillebroren prins Harry.

Juni 1992: Forfatteren Andrew Morton avslører i en bok som er blitt til med hemmelig hjelp fra Diana at ekteskapet mellom henne og Charles er i alvorlig krise. Morton skriver at Charles har en elskerinne, Camilla Parker Bowles, og at Diana flere ganger har forsøkt å ta sitt eget liv.

9. desember 1992: Storbritannias statsminister John Major kunngjør i Underhuset at Charles og Diana skal skilles.

29. juni 1994: Charles innrømmer i et fjernsynsintervju at han har vært utro mot Diana, men tilføyer at dette først skjedde etter at ekteskapet i praksis var brutt sammen.

20. november 1995: Diana innrømmer i et fjernsynsintervju at hun også var utro, og at hun bedro Charles med ridelæreren James Hewitt.

28. august 1996: Ekteskapet mellom Charles og Diana blir offisielt oppløst, selve skilsmissen tar bare noen minutter på et kontor i London.

31. august 1997: Diana, hennes kjæreste Dodi al-Fayed - arving til det fasjonable stormagasinet Harrod's i London - og parets sjåfør - omkommer i en bilulykke i Paris.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.