RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil åpne moské med kvinnelige imamer

GÅR NYE VEIER: I dag ber menn og kvinner adskilt i moskeer verden over, ledet av mannlige imamer. Nå vil Sherin Khankan åpne en moske med kvinnelige imamer.
GÅR NYE VEIER: I dag ber menn og kvinner adskilt i moskeer verden over, ledet av mannlige imamer. Nå vil Sherin Khankan åpne en moske med kvinnelige imamer. Foto: Faksimile Bogtube/Youtube
Sist oppdatert:
Dansk muslim vil gå nye veier.

Mannlige imamer bør ikke ha monopol på å formidle Koranen. Det mener danske Sherin Khankan, som nå tar til orde for en moské der kvinnelige imamer leder bønnen.

- Vi har en ny generasjon av kvinner som er dyktige, utdannede og lærde. De bør ha lov til å snakke og dermed påvirke formidlingen og fortolkningen av Koranen, sier Sherin Khankan til Radio24syv ifølge TV 2.

Khankan er en kjent stemme i Danmark som samfunnsdebattant og feminist. Hun er talskvinne for Forum for Kritiske Muslimer og har nå startet Femimam, et initiativ for kvinnelige imamer. Khankan ser for seg en moské kun med kvinnelige imamer og vurderer også å åpne for at menn og kvinner skal kunne be sammen.


Lederen for Dansk Islamisk Center, Faith Alev, deler verken begeistringen for kvinnelig imamer eller felles bønn.

- Det er litt for inspirert av den danske folkekirke, hvor kvinner i økende grad er blitt prester. Man kan ikke sammenligne religioner på den måten. Det er som å sammenligne epler og bananer. Man er nødt til å akseptere at hver religion har sin bestemte måte å fungere på, sier han til radiokanalen ifølge dansk TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere