RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil at IRA-drap blir oppklart

(Foto: Scanpix/AFP)
Sist oppdatert:
På St. Patricks Day ga president George W. Bush sin støtte til McCartney-søstrene, som mener IRA drepte deres bror.

Disse kvinnene kjemper en tøff kamp for å få oppklart det brutale drapet på katolikken Robert McCartney i Belfast 30. januar. Torsdag ble de invitert til Det hvite hus i Washington for samtaler med USAs president George W. Bush. Anledningen kunne ikke vært bedre, for i går feiret irer over hele USA St. Patricks Day.

Ga sin støtte
Under møtet ga George W. Bush sin støtte til søstrene til Robert McCartney og hans samboer. McCartney ble slått til døde av flere medlemmer av IRA etter en krangel på en pub i Belfast. Til tross for at det var over 70 personer til stedet på puben, ønsker ingen av dem å vitne eller peke ut drapsmennene, melder Reuters.

Bevegelse mot fred?
Bush diskuterte også fredsprosessen i Nord-Irland med damene fra Belfast. Etter møtet med Bush sa McCartney-søstrene at president Bush også hadde gitt dem inntrykk av at han satt inne med informasjon om at det

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere