RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil avhøre Assad om attentat

Sist oppdatert:
FN-kommisjonen som gransker drapet på eks-statsminister Rafik Hariri, vil snakke med Syrias president Bashar al-Assad.

- Kommisjonen har sendt en henvendelse til Syrias president Assad og utenriksminister Farouq al-Shara, sier en talskvinne for granskningskommisjonen ifølge Reuters.

Bilbombe
Tidligere har en FN-rapport slått fast at Syria trolig var innblandet i attentatet mot Rafik Hariri i Beirut i fjor.

Mistankene om at Syria sto bak drapet ble styrket da den tidligere visepresidenten i Syria, Abdul Halim Khaddam, hevdet at president Bashar Assad truet Hariri flere ganger i måneden før drapet. Presidenten skal blant annet ha truet Hariri med at Syria ville «knuse alle som er mot oss». FN-kommisjonen ønsker også å snakke med Khaddam om anklagene.

Nekter
To FN-rapporter slår fast at høytstående etterretningsoffiserer i Syria og Libanon trolig var involvert i drapet på Hariri. Rapporten anklaget også den syriske regjeringen for å ikke ha samarbeidet med etterforskningskommisjonen.

Syria har benektet enhver innblanding i drapet, og har også avvist anklagene om samarbeidsproblemer med etterforskningskommisjonen.Hariri var skeptisk til Syrias sterke innflytelse i Libanon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere