RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP

Vil balsamere Anna Nicole

Sist oppdatert:
Fredag vil retten ta stililng til om liket av Anna Nicole Smith skal balsameres.

(SIDE2): Leger som har undersøkt liket av Smith, forteller at levningene har begynt å gå i oppløsning og bør begraves umiddelbart. Men så enklet er det ikke, for rettstvisten rundt hennes død kan komme til å kreve ytterligere DNA-prøver. Fredag skal det avgjøres om legemet skal balsameres. Smiths mor ønsker at datteren skal begraves i en åpen kiste.

- Vi må finne ut om vi skal balsamere eller ikke, sier dommer Larry Seidlin. Inntil videre får ingen ta med seg levningene ut av rettsdistriketet.

- Dette legemet forlater ikke Broward County før jeg har avsagt min kjennelse, sier Seidlin.

Metadon
Legekommisjonen i California gransker en lege som skal ha skrevet ut metadon til Anna Nicole Smith under et alias.

Kommisjonen vil blant annet undersøke om det er lovlig å skrive ut resepter til noen som bruker et alias, sier en talskvinne for kommisjonen, Candis Cohen ifølge AP.

Resepten skal ha blitt skrevet ut til «Chase, Michelle», et navn Smith brukte som alias.

Metadon ligner morfin og brukes i smertebehandling. Det brukes også i behandling av heroinavhengighet.

Tvist om begravelsen
I Florida har en dommer beordret at det skal tas ytterligere DNA-prøver av den avdøde Playboy-modellens legeme. Retten har derimot ikke avgjort om det er moren eller kjæresten som får bestemme hvor Anna Nicole Smith skal begraves.

Seidlin leder forhandlingene mellom Smiths advokat og partner, Howard K. Stern, moren Virgie Arthur, og Larry Birkhead, Smiths tidligere kjæreste. Han sier det vil ta tid å løse tvisten om legemet til den modellen som levde hardt og døde tragisk.

Texas vs. Bahamas

Stern, vil begrave Smith på Bahamas, mens Arthur vil begrave henne i Texas. Birkhead er mindre opptatt av modellens siste hvilested. Hans primære anliggende er å sikre seg DNA til en fremtidig farskapssak.

Stern sier Smith sev ville ønsket å begraves på Bahamas, ved siden av sønnen Daniel. Han døde for fem måneder siden, tre dager etter at søsteren Dannielynn ble født. Han var bare 20 år gammel.

- Hun [Smiths mor] sitter her i dag for å hente henne til Texas og legge henne i jorden helt alene ¿ det er trist, og det er sykt, sier Sterns advokat, Krista Barth i et angrep på Smtihs mor, Virgie Arthur. Barth hevdet at Smith hadde et dårlig forhold til sin mor, noe som fikk Arthur til å bryte sammen i tårer.

Arthurs advokat, Stephen Tunstall, sier klienten ønsker å begrave Smith i Texas sammen med resten av familien.

Prins går til retten

Fredag gikk Fredric von Anhalt, filmdiva Zsa Zsa Gabors ektemann, til retten for å fastslå at han er Dannielynns rette far. Anhalt sier han hadde et 10 år langt forhold til Smith, og at han er barnets far.

Gabor har truet med å avbryte ekteskapet dersom von Anhalt «trekker med seg et barn inn i huset», men von Anhalt har ikke latt seg avskrekke. Vesle Dannielynn kan arve flere millioner dollar. Smith var enken etter oljemagnaten Howard Marshall II, som hun giftet seg med i 1994.

En dommer på Bahamas har utstedt et pålegg mot å føre barnet ut av landet før farskapssaken er avgjort. Pålegget kom etter en begjæring fra Smiths mor, som frykter Stern vil forsøke å ta barnet med seg, sier hennes advokat ifølge AP. Arthur har nå bedt om å bli utnevnt som barnets verge.

Fotograf Larry Birkhead håper DNA fra Smith vil avgjøre saken en gang for alle.

- For alltid
De nye DNA-prøvene ble tatt tross innvendinger fra både kjæresten Howard K. Stern og hennes mor. I tillegg sier DNA-eksperter at det neppe ville være nødvendig med flere prøver enn de som er tatt allerede.

Seidlin sier imidlertid at han vil være helt sikker på at alle nødvendige prøver tas før Smith begraves, så det ikke blir aktuelt å grave opp liket ved en senere anledning.

- Når vi begraver henne, vil jeg det skal være for alltid, sier han ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere