*Nettavisen* Nyheter.

Vil befri gisler

Irakiske og amerikanske soldater rykket lørdag kveld inn i den irakiske byen Madaen i et forsøk på å befri 60 personer som er tatt som gisler.

16.04.05 22:30

Opprørere truer med å drepe gislene om ikke byen renskes for sjiamuslimer.

- Byen kontrolleres nå av irakiske og multinasjonale styrker. De gjennomsøker områder hvor det er mistanke om at gislene kan være, sa den irakiske ministeren Kassim Daoud til TV-stasjonen Al-Arabiya lørdag kveld ifølge NTB.

Ikke løslatt
Amerikanske og irakiske styrker forsøkte først å få løslatt de rundt 60 gislene i byen 40 kilometer syd for Bagdad, ifølge nyhetsbyrået AP. Da dette mislyktes, gikk de inn i byen.

En kaptein i den irakiske hæren opplyste imidlertid til nyhetsbyrået AFP at det dreide seg om så mange som 80 gisler, og at flere av de skal være barn.

Ifølge vitner Reuters har snakket med er det ingen tegn til irakiske eller amerikanske styrker i byen, men irakiske myndigheter hevder hjelpen var på vei til gislene. Serie kidnappinger
Sjiamuslimske tjenestemenn i Bagdad sa de trodde så mange som 60 mennesker ble holdt som gisler etter å ha blitt tatt til fange av væpnede sunnimuslimer sent fredag. Gisseltakerne truer med å drepe gislene om ikke alle sjiamuslimer forlater byen.

Men ifølge en anonym høytstående polititjenestemann er bortføringene den siste i en serie kidnappinger utført fra begge sider.

Restaurantbombe
Flere steder i Irak er det også vært dødelige angrep lørdag.

I Baquba nord for Bagdad ble sju mennesker - fem irakiske politimenn og to sivile - drept da en bombe eksploderte i en restaurant.

I et angrep i den nordlige byen Kirkuk drepte opprørere tre medlemmer fra de irakiske sikkerhetstyrkene da de pepret soldater og politimenn med kuler fra kjøretøy i fart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.