*Nettavisen* Nyheter.

Vil begrense fangenes styrketrening

Danske fangers tunge styrketrening i fengslene utgjør nå et problem, ikke bare i fengslene, men i resten av samfunnet også.

21.01.04 06:39

Det sier politimester Jørn Bro ved politiet i Glostrup til Berlingske Tidende.

Han mener det er på tide å overveie om det er hensiktsmessig at mange av fangene trener så mye med vekter som de gjør.

– Det er bekymringsfullt at noen av gangsterne kommer ut av fengsel med enda mer muskler enn da de kom inn. Det er noe som ikke stemmer når folk som i en årrekke praktisk talt har levd av kriminalitet får lov til å bli mye sterkere i fengslene, sier Jørn Bro til avisa.

Budskapet fra Bro støttes av formannen for det danske fengselsforbundet, Carsten Pedersen, som vil ha treningslokalene nedlagt og grenser for hvor tunge vekter fangene kan bruke.

– Det er det rene vanvidd at en lang rekke fanger får lov til å trene med 50 kilos manualer. Jeg fatter ikke at samfunnet tillater det. Det bør ikke bygges opp monstre i Kriminalforsorgens regi, sier Carsten Pedersen, som ikke er i tvil om at den voldsomme styrketreningen er en av årsakene til at antallet tilfeller av vold og trusler mot fengselspersonalet har steget kraftig de siste årene.

Carsten Pedersen foreslår å forby vekter som veier mer enn 10 kilo og å bygge om styrkerommene til mosjonsrom, som "ganske alminnelige fanger også kan få noe ut av å bruke".

– Vi går inn for kondisjonstrening. Ikke ekstrem styrketrening, sier Carsten Pedersen til Berlingske Tidende.

(NTB-Ritzau)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag