RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil boikotte Norge

Sist oppdatert:
Muslimsk brorskap oppfordrer til boikott av Norge og Danmark i striden om karikaturtegningene.

Det er TV 2s Dokument2-program tirsdag samt danske ungdomspolitikeres latterliggjøring av Muhammed, som har avstedkommet reaksjonen fra det største opposisjonspartiet i Egypt, som også har forgreininger og millioner av sympatisører ellers i den arabiske verden, melder AFP.

- Det muslimske brorskap fordømmer gjentagelsen av islamfiendtlig handling i Vesten. Vi oppfordrer alle muslimer til å forsvare sin religion i denne hellige måneden, Ramadan, og til å boikotte varer fra Norge, Danmark og andre nasjoner som har fornærmet muslimer og profeten Muhammed, heter det i erklæringen.

- Vi mobiliserer nå til en omfattende, fredelig demonstrasjon mot ikke bare og Norge, men mot hele Vesten og de som fornærmer islam, sier Mohammad Mahdi Akkef til Nettavisen. Han er generalsekretær for Muslimsk brorskap i Egypt.

- De fleste som bor i Norge og Danmark er ateister. Men det er viktig at de respekterer alle religioner og ikke støtter George Bush som vil skape en konflikt mellom muslimer og Vesten.

Toneangivende tyrkiske aviser som Hurreiyet og Milliyet har vist bilder av den danske videoen lørdag, og det har vakt skarpe reaksjoner i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere