RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil DNA-teste Madeleine-mistenkt

Foto: Scanpix (Montasje).
Sist oppdatert:
Madeleine-etterforskere vil DNA-teste sexforbryteren Raymond Hewlett.

Private etterforskere som jobber på oppdrag for ekteparet Kate og Gerry McCann ønsker og avhøre og DNA-teste den sexdømte Raymond Hewlett, melder britiske medier.

Bodde i nærheten
Hewlett, som er dømt for sexovergrep mot barn, bodde nær McCann-familiens ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal i mai 2007 da datteren Madeleine forsvant sporløst.

Ifølge Daily Mails nettutgave flyr etterforskerne allerede i dag til Tyskland, der Hewlett har gjennomgått en strupeoperasjon på et sykehus i Aachen.

En talsmann for politiet i Aachen bekrefter at påtalemyndigheten nå skal ta stilling til om Hewlett må avlegge en DNA-prøve.

En slik DNA-prøve kan sammenlignes med dem som ble funnet i McCann-familiens ferieleilighet, DNA-spor politiet ennå ikke kjenner opphavet til.

Håper han vil samarbeide
En talsmann for McCann-ekteparet, Clarence Mitchell, sier han håper at Hewlett vil være behjelpelig.

- Hewlett nekter for at han har noe med bortføringen av Madeleine å gjøre, sier Mitchell, ifølge Daily Mail.

- Våre etterforskere håper at han vil samarbeide å gi dem den informasjonen de trenger slik at de kan utelukke ham fra etterforskningen, sier talsmannen.

Hewlett skal ha kjent godt til feriekomplekset Praia da Luz-der McCann-ekteparet bodde med barna og venner. Hewletts kone sier mannen ikke har noe med den lille jentas forsvinning å gjøre.

Dro til Marokko
Da Madeleine forsvant bodde Raymond Hewlett i Algarve, men han pakket og dro til Marokko kort tid etter forsvinningen.

En fantomtegning av en mann som er etterlyst i forbindelse med Madeleine-forsvinningen skal ha visse likhetstrekk med Raymon Hewlett. Mannen på fantomtegningen ble sett nær McCann-familiens feriested da Madeleine forsvant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere