*Nettavisen* Nyheter.

Vil DNA-teste Madeleine-mistenkt

Foto: Scanpix (Montasje).

Madeleine-etterforskere vil DNA-teste sexforbryteren Raymond Hewlett.

25.05.09 17:55

Private etterforskere som jobber på oppdrag for ekteparet Kate og Gerry McCann ønsker og avhøre og DNA-teste den sexdømte Raymond Hewlett, melder britiske medier.

Bodde i nærheten
Hewlett, som er dømt for sexovergrep mot barn, bodde nær McCann-familiens ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal i mai 2007 da datteren Madeleine forsvant sporløst.

Ifølge Daily Mails nettutgave flyr etterforskerne allerede i dag til Tyskland, der Hewlett har gjennomgått en strupeoperasjon på et sykehus i Aachen.

En talsmann for politiet i Aachen bekrefter at påtalemyndigheten nå skal ta stilling til om Hewlett må avlegge en DNA-prøve.

En slik DNA-prøve kan sammenlignes med dem som ble funnet i McCann-familiens ferieleilighet, DNA-spor politiet ennå ikke kjenner opphavet til.

Håper han vil samarbeide
En talsmann for McCann-ekteparet, Clarence Mitchell, sier han håper at Hewlett vil være behjelpelig.

- Hewlett nekter for at han har noe med bortføringen av Madeleine å gjøre, sier Mitchell, ifølge Daily Mail.

- Våre etterforskere håper at han vil samarbeide å gi dem den informasjonen de trenger slik at de kan utelukke ham fra etterforskningen, sier talsmannen.

Hewlett skal ha kjent godt til feriekomplekset Praia da Luz-der McCann-ekteparet bodde med barna og venner. Hewletts kone sier mannen ikke har noe med den lille jentas forsvinning å gjøre.

Dro til Marokko
Da Madeleine forsvant bodde Raymond Hewlett i Algarve, men han pakket og dro til Marokko kort tid etter forsvinningen.

En fantomtegning av en mann som er etterlyst i forbindelse med Madeleine-forsvinningen skal ha visse likhetstrekk med Raymon Hewlett. Mannen på fantomtegningen ble sett nær McCann-familiens feriested da Madeleine forsvant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.