RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby "fuck" i eteren

Sist oppdatert:
Lederen for den føderale amerikanske kringkastingskommisjonen, Michael Powell, vil forby bruk av ordet "fuck" fra de fleste radio- og fjernsynssendinger.

Seinest i oktober slo kommisjonen fast at ordet ikke i seg selv er å anse som uanstendig, etter at rockesangeren Bono i gruppa U2 benyttet det under en direktesendt prisutdeling på fjernsyn.

Powell er åpenbart av en annen oppfatning, og håper nå å få med seg minst to av de fire medlemmene av kommisjonen for å omgjøre kjennelsen.

Kommisjonen har høstet kraftig kritikk fra flere pressgrupper, som blant annet har vist til at millioner av barn fulgte sendingen der Bono sa "fuck" på direkten.

USAs føderale lovverk forbyr bruk av uanstendig tale i etermediene, og setter også klare begrensninger for programmer med såkalt uanstendig innhold som inneholder "støtende referanser av seksuell eller ekskrementmessig art".

Kringkastingskommisjonen har slått fast at det er uanstendig å beskrive seksuelle organer eller aktiviteter, men fant ikke at det var dette Bono gjorde da han mottok sin Golden Globe Award.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere