Gå til sidens hovedinnhold

Vil forby mat til tykke

USA har mange sprø lover. Nå er det lagt frem forslag om en ny lov som garantert vil provosere de fleste.

(SIDE2): Politikere i Mississippi vil forby restauranter å servere mat til overvektige. Mississippi er den staten i Amerika hvor det finnes flest overvektige personer. To tredjedler av den voksne befolkningen i denne delstaten i USA er overvektige, og 30 prosent er tjukke.

Derfor ønsker tre medlemmer av «the state’s House of Representatives» nå en lovgivning som forbyr restauranter å servere overvektige kunder. I tillegg kommer det fram i forslaget at helseinspektører kan ta lisensen fra restauranter som «gjentatte ganger» serverer ekstremt overvektige personer.

Reagerer
Det er lite trolig at forslaget vil bli en lov, skriver The Daily Telegraph , men det illustrere bekymringen om et tema som koster staten mer enn 220 millioner dollar i gratis medisinsk hjelp årlig.

En av politikerne som kommer med lovforslaget, sier at han ønsker å få fokus på problemet, da det ikke er noen som gjør noe med det.

- Jeg har sett mange sprø lover, men dette tar kaka. Kanskje statens lovgivende forsamling bør gjøre noe for å hjelpe folk til å forbrenne flere kalorier istedenfor å påstå at å spise ute er en synd, sier J Justin Wilson ved «the Center for Consumer Freedom».

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft