RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forhandle om våpenhvile

Sist oppdatert:
Mannen som har direkte kontakt med Hizbollah i Libanon, Nabih Barry, reiser til Roma for å forhandle om Libanons framtid.

Den libanesiske regjeringen har gitt nasjonalforsamlingens president Nabih Barry, fullmakt til å reise til Roma for å forhandle om landets framtid.

Talsmannen for presidenten, Arafat Hegazi, sier til TV 2 Nettavisen at de libanesiske politikerne støtter en våpenhvile.

- Det er klart at libaneserne støtter en våpenhvile. Først må våpenhvilen på plass, så fangeutveksling og at de 750.000 flyktningene får komme hjem. Da kan Hizbollah gjennom Nabih Barry, starte forhandlinger, Arafat Hegazi til TV 2 Nettavisen.

Dersom første runde lykkes, er Hizbollah klar for å diskutere å legge ned våpnene, og diskutere utplasseringen av en internasjonal styrke. Hegazi understreker at styrken må utplasseres på den israelske siden av grensen, slik at israelske styrker ikke kan gå inn i Libanon.

Fullmakt
Nabih Barry er en av de mektigste mennen i libanesisk politikk og er en av de få som har direkte kontakt med Hizbollah-geriljaen. Han leder Amal-partiet, som er det nærmeste man kommer en allianse med Hizbollah i Libanon. Alle som ønsker kontakt med Hizbollah må gjennom Barry.

Barry har fullmakt til å forhandle om alle konfliktene i Libanon. En EU-delegasjon som kommer til Beirut fredag skal først og fremst møte Barry.

Må trekke seg ut
Libanons Informasjonsminister Gahzi al Aridi sier til TV 2 Nettavisen at Israel må følge FNs krav om å trekke seg ut av Sør-libanon. Han sier videre at Libanon må overta kontrollen i den sørlige delen av landet. Libanon ønsker ikke en internasjonal styrke før Israel er ute.

- Problemet er at Israel først må trekke seg tilbake. Libaneserne støtter en internasjonal styrke – men Libanon må først ha kontroll over området. Så kan vi diskutere en internasjonal styrke, sier Gahzi al Aridi til TV 2 Nettavisen.

Han holder fast med at en libanesisk regjeringen er skuffet over USAs holdning til ødeleggelsene i Libanon – siden de ikke støtter en våpenhvile i Sør-Libanon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere