RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil frigi 9/11-opptak

Sist oppdatert:
Dommeren i saken mot den terrortiltalte Zacarias Moussaoui vil frigi cockpit-opptaket fra det kaprede flyet som styrtet i Pennsylvania 11. september 2001.

For første gang vil opptaket fra cockpiten i United Airlines-flyet bli spilt av i en rettsal.

Så langt har bare de pårørende til passasjereren og mannskapet som var om bord i det kaprede flyet fått høret opptaket, melder BBC.

Nå får juryen i saken mot det selverklærte Al-Qaida-medlemmet Zacarias Moussaoui, høre opptaket. Tidligere i uka ble det klart at han kan få dødsdom for medvirkning til terrorangrepene. Torsdag fortsetter rettssaken.

Dommer Leonie Brinkema tok ikke stilling til et krav fra aktoratet om at opptaket ikke blir offentliggjort. I stedet ga hun de pårørende frist til tirsdag med å motsette seg offentliggjøringen. Dersom ingen protesterer, vil opptakene bli frigitt.

-Slektninger kan komme til å reagere på at stemmene til sine kjære blir gjort kjent på denne måten, sa Brinkema.

Zacarias Moussaoui, som er fransk statsborger av marokkansk opprinnelse, har tidligere sagt i retten at han visste at World Trade Center-angrepet kom til å skje, og at han løy til etterforskerne da han ble arrestert i august 2001 fordi han ville at angrepene skulle gjennomføres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere