Gå til sidens hovedinnhold

Vil gjøre oralsex lovlig

Etter at en politimann risikerer fengselsstraff for å ha hatt oralsex, vurderer nå myndighetene i Singapore å løfte på det eldgamle forbudet.

«Den som frivillig har unaturlig kjødelig samleie med en mann, kvinne eller et dyr», kan ifølge den lille bystatens lov bli fengslet i opptil ti år. Loven har vært sovende i mange år, men dukket opp i november da en politimann ble dømt til to års fengsel for å ha hatt oralsex med en tenåringsjente.

Protestene mot dommen har vært store, og nå vurderer myndighetene å avskaffe loven, som er en levning fra det britiske kolonistyret. Gjennomgangen av loven skal skje i løpet av de neste to til tre månedene.

- Målet med gjennomgangen er å oppdatere forbrytelser og straff i staffeloven slik at den holder seg relevant i dagens rammer, sier innenriksminister Ho Peng Kee til AFP.

- En mulighet er å lovliggjøre frivillig oralsex mellom en kvinne og en mann så lenge det er ikke er gjort i offentlighet, og de begge er over 16 år gamle, sier Kee.

Dommen mot politimannen skapte store overskrifter, og de første rapportene i media fortalte at jenta var over den seksuelle lavalder på 16 år. Det tok myndighetene over en uke å slå vast at jenta faktisk var 15 år gammel, og at politimannen faktisk ble dømt for å ha sex med en mindreårig, ikke for oralsex.

Men da var saken allerede satt på dagsordenen, og myndighetene vil nå bli kvitt stempelet som gammeldags.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året