Gå til sidens hovedinnhold

Vil granske O'Neills dokumentbruk

USAs finansdepartement vil granske om eks-finansminister Paul O’Neill har avslørt hemmeligstemplede dokumenter i en bok hvor han kommer med krass kritikk mot president George W. Bush.

USAs finansdepartement ba mandag om en granskning av om eks-finansminister Paul O’Neill har avslørt hemmeligstemplede dokumenter i en bok hvor han kommer med krass kritikk mot president George W. Bush.

I et intervju med TV-stasjonen CBS søndag refererer O’Neill til et hemmelig dokument, som vises fram i programmet 60 Minutes. O’Neill deltok i programmet i forbindelse med utgivelsen av boka "The Price of Loyalty" ("Lojalitetens pris") av journalist Ron Suskind i Wall Street Journal.

O’Neill skal ha gitt om lag 19.000 dokumenter til Suskind for å illustrere hvordan den amerikanske administrasjonen jobber. I boka uttaler O’Neill blant annet at Bush hadde intensjoner om å invadere Irak lenge før terrorangrepene 11. september 2001.

Mandag avviste en talsmann for Det hvite hus kritikken ved å si at Bush forsøkte alle fredelige midler for å løse situasjonen i Irak før han gikk til krig.

O’Neill fikk sparken i desember 2002 da Bush omrokerte sitt økonomiske team.

(NTB)

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!