RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gripe inn i krisen

Sist oppdatert:
George W. Bush og Tony Blair vil ha en FN-resolusjon som åpner for bruk av makt i Midtøsten, snarest mulig.

- Jeg og Tony Blair har planer om å handle for å få slutt på krisen i Midtøsten, sa USAs president George W. Bush under en pressekonferanse etter krisemøtet fredag kveld.

Storbritannias statsminister og den amerikanske presidenten hadde fredag et flere timer langt møte for å få slutt på den pågående krigen i Libanon.

Vil ha resolusjon
Både Bush og Blair vil ha på plass en FN-resolusjon så snart som mulig.

- En FN-resolusjon er ikke bare viktig for å få slutt på volden, men også for å sette regionen inn på et nytt spor, sa Blair.

- Vi vil ha et Libanon uten militære og uten utenlandsk innblanding, og et Libanon som styrer sin egen skjebne, tilføyde Bush.

Han fortalte at USAs utenriksminister Condoleezza Rice reiser til regionen lørdag, og at hun har fått instrukser om å jobbe med Israel og Libanon for å få på plass en FN-resolusjon.

- Det vi legger frem i dag er en praktisk plan som vil føre til en FN-resolusjon, kanskje allerede i begynnelsen av neste uke, som vil åpne for bruk av midler som kan stoppe krisen, sa Blair.

Vil bruke makt
Han mener en internasjonal styrke bør settes inn på den libanesisk-israelske grensen snarest for å kunne gjennomføre en resolusjon.

- En effektiv flernasjonal styrke vil bidra til å skaffe humanitær hjelp raskere og til å støtte den libanesiske regjeringen, påpekte han.

Bush fortalte at han vil be FNs sikkerhetsråd om å vedta en kapittel 7-resolusjon, som åpner for bruk av militær makt.

51 israelere, deriblant 33 soldater, har dødd i løpet av 17 dagers kamper, mens 398 libanere har blitt drept siden bråket startet 12. juli, da Hizbollah kidnappet to israelske soldater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere