Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha irakere hjem fra Norge

- Ikke trygt, sier irakere i Norge.

Norges ambassadøren Mette Ravn og Iraks statsminister Nouri al-Maliki møttes i Irak tirsdag.

Under møtet diskuterte de blant annet hjemsending av irakere bosatt i Norge, sier en talsmann for den irakiske regjeringen, ifølge norwayvoice.com.

- Irak setter pris på hjelpen som gis flyktninger som bor i Norge, men vi ønsker at Norge samarbeider med Irak slik at de skal reise tilbake, sier talsmann Ali Aldabag til nettsiden.

Ifølge talsmannen skal statsministeren være interessert i å sette opp en timeplan for når irakere som er bosatt i Norge kan reise til sitt hjemland.

- Irak ikke trygt
Statsminister al-Maliki understreket at sikkerheten i landet er blitt langt bedre. Irakere i Norge mener imidlertid at situasjonen i landet langt fra er trygg nok til å reise tilbake.

- Om Irak er trygt, hvorfor arbeider da den irakiske regjeringen bak sperringer i «den grønne sonen», spør Uruk i en pressemelding. Uruk er organisasjon for irakere og Norge og Skandinavia .

Avfeide Krekar-spørsmål
Talsmannen avfeide spørsmål om hvorvidt mulla Krekar hadde vært et tema under møtet. Ambassadør Ravn fikk imidlertid med seg en invitasjon til norske selskaper om å satse i Irak.

- Statsministeren sa under samtalen at Irak ber norske selskaper om å komme til Irak for å være med å bygge Irak, sier Aldabag.

Statsminister understreker også overfor ambassadøren at de håpet den norske regjeringen offisielt vil åpne ambassaden i Bagdad igjen. Ambassaden har vært stengt siden mars 2003.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto