RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha komapasient i vitneboksen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Lederen for helsekomiteen i Kongressen krever vitnemål fra komapasienten Terri Schiavo før slangene koples fra.

Republikaneren Mike Enzi har bedt Terri Schiavo om å vitne for kongresskomiteen han leder, melder Drudge Report. Hensikten er å sørge for sikkerheten til vitnet, blant annet at ingenting skal skje som kan true vitnets helse eller liv.

Går rettens vei
Flere kongressmedlemmer vil ifølge nyhetsbyrået AP i løpet av fredagen innlevere en rettslig stevning for å hindre Schiavos leger fra å koble fra apparatene som holder henne i live. Terry Schiavo er alvorlig hjerneskadd, og flere av hennes livsfunksjoner opprettholdes på kunstig vis, i tillegg til at hun får næring intravenøst.

Lovgiverne går til dette uvanlige skrittet etter at Kongressen ikke klarte å vedta en lov som ville holdt Schiavo i live før kongressmedlemmene dro på påskeferie. Nå håper de at de rettslige stevningene skal være nok til å forhindre at legene fjerner slangen som gir Schiavo intravenøs næring klokken 18 fredag, slik planen har vært.

- Nytt håp for Terri
- Vi vil levere inn en stevning som krever at de som behandler Schiavo sørger for å gi henne nødvendig væsketilførsel og næring, slik at Kongressen skal kunne sette seg ordentlig inn i hennes situasjon, sier kongressleder Dennis Hastert og majoritetsleder Tom DeLay.

- Dette gir forhåpentligvis håp til Terri, hennes familie og venner, og alle de millionene rundt om i verden som ber for henne. Denne kampen er ikke over, heter det i en felles uttalelse fra kongresslederne.

Det hvite hus uttaler at Schiavo-saken er vanskelig, men at samfunnet må ta vare på enkeltindividets sikkerhet, og favorisere livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere