RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs utenriksminister Condoleezza Rice.
USAs utenriksminister Condoleezza Rice.

Vil ha kontakt med regjering

Sist oppdatert:
- USA kommer til å ha kontakt med den palestinske samlingsregjeringen, sier utennriksdepartement til Nettavisen.

Sjef for Midtøsten-avdelingen i utennriksdepartement i USA aviser at USA har bestemt seg for ikke å ha kontakt med den palestinske samlingsregjeringen.

- USA skal ha kontakt med alle ministere som ikke er knytte til Hamas i den palestinske samlingsregjeringen, sier Alberto Fernandez i utenriksdepartementet i USA til Nettavisen på telefon fra Washington DC.

Han understreker at Hamas står på terrorliste i USA, på lik linje med Hizbollah.

- Det betyr at vi kommer til å ha kontakt med ministere fra Fatah partiet og de som er uavhengige. Men ikke med ministere som er knytte til Hamas, legger han til.

Ifølge avtalen som ble inngått i Mekka i forrige uke, skal ni ministerposter i den nye samlingsregjeringen gå til Hamas, og seks til Fatah. Fire går til andre politiske partier, og fem til uavhengige personer.

Det har blitt kjent at Utennriksminister-posten går til den uavhengige Ziad Abu Amr, som også har amerikansk statsborgerskap. Finansministeren blir den uavhengige Dr. Salam Fayad. Begge har stor respekt hos alle palestinske partiene og hos det internasjonale samfunnet.

Lørdag reiser USAs utenriksminister Condoleezza Rice til Midtøsten for å møte palestinernes president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Ehud Olmert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere