RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha nødhjelpssatsing uten USA

Sist oppdatert:
Storbritannia vil gjennomføre planen om å trappe opp internasjonal nødhjelp til det dobbelte uten amerikansk hjelp.

Statsminister Tony Blair vil gjennomføre planen, selv om USA har varslet at de ikke støtter den. Det er klart i forbindelse med lørdagens G7-toppmøte i London, melder Reuters.

Både Frankrike, Tyskland og Italia støtter planene, og Nelson Mandela har gått ut med en sterk oppfordring om å få realisert dem.

Landene mener det skal være mulig å samle inn 38 milliarder euro i året, og at den tryggeste måten å sikre den finansielle hjelpen på, skal være via det internasjonale kapitalmarkedet og fondet International Finance Facility.

Storbritannia har gjort fattigdombsbekjempelse i Afrika og resten av utviklingslandene til en av hovedprioriteringene for presidentskapet i G8, som er gruppen av verdens sju rikeste land, samt Russland.

Britiske politikere er blant dem som har veklagt at målene i FNs millenniumserklæring, som blant annet inkluderer drastisk reduksjon av fattigdom, sult og epidemier innen 2015, ikke kan nås uten drastiske tiltak.

Men de europeiske landene får ikke støtte fra USA.

- For USA passer ikke IFF inn i budsjettbehandlingen. Vi gir mer til Afrika, sier talsmann for USAs finansdepartement, John Taylor.

G7-landene er Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og USA. I tillegg deltar ministre fra Kina, Russland, Sør-Afrika, Brasil og India i lørdagens møter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere