Vil ha økt norsk innsats i Afghanistan

Jaap de Hoop Scheffer er ny generalsekretær i Nato.

Jaap de Hoop Scheffer er ny generalsekretær i Nato. Foto: Fred Ernst (AP)

Norge bør påta seg større oppgaver i Afghanistan, mener Natos generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer.

26.04.04 15:59

Mandag var Jaap de Hoop Scheffer på besøk i Oslo.

-Jeg har spurt statsminister Kjell Magne Bondevik direkte om Norge kan yte mer i Afghanistan, sa Scheffer på en pressekonferanse etter samtalene på Statsministerens kontor.

Nato ønsker at Norge leder en av de mange gruppene som skal sendes ut i provinsene. Det er allerede bestemt at Norge skal delta i en slik gruppe - Provincial Reconstruction Team (PRT) - sammen med briter og finner, men under britisk ledelse.

Knapp Bondevik
Dette teamet skal være på plass i Maymane i Faryab-provinsen i Nordvest-Afghanistan i løpet av juni. Sjef for den norske gruppen på 20-30 mann, og nestkommanderende for hele PRT-teamet i Maymane, blir oberstløytnant Egil Nordli.

-Jeg har notert meg NATOs ønsker og vi vil gjennomgå dette nærmere, var Bondeviks korte bemerkning. Det er ventet at de ulike gruppene vil være klare før NATO-toppmøtet i Istanbul i slutten av juni.

Akershus
Etter møtet med Bondevik, dro Scheffer til Akershus Slott der Kongen og Dronningen inviterte til lunsj. Mandag ettermiddag møter Jaap de Hoop Scheffer forsvarsminister Kristin Krohn Devold og utenriksminister Jan Petersen før han reiser fra Gardermoen mandag kveld.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag