Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Rahilas far utlevert

Advokaten til Rahila Iqbals far jobber for å få ham utlevert til Norge.

- Det er lite sannsynlig at politiet her kommer til å gå med på en utlevering nå med en gang, men vi jobber likevel med saken, sier advokat Abid Raja til Aftenposten.

I Pakistan sitter Rahilas far Azhar Iqbal, bestefar og familiens sjåfør fortsatt fengslet etter at de ble tatt med av politiet natt til tirsdag. De tre kan i verste fall straffes med døden hvis de blir kjent skyldig i drap.

Den norske ambassadøren i Pakistan, Janis Bjørn Kanavin, sa i forrige uke til TV 2 Nettavisen at Norge ikke har noen formell utleveringsavtale med Pakistan, men at det er gode kontakter mellom Norge og landet på området likevel.

Juridisk bistand
Raja sier til TV 2 Nettavisen at han arbeider for å få en pakistansk jurist til å bistå ham i arbeidet med saken.

Så langt er han blitt nektet å se dokumentene som er bakgrunnen for arrestasjonen av hans klient, Azhar Iqbal.

Azhar Iqbal er sammen med morfaren og sjåføren varetektsfengslet i fem dager mens pakistansk politi etterforsker anmeldelsen av æresdrap på Rahila Iqbal (20). Rahila omkom i en bilulykke i Randheer-provinsen 1.juni da bilen havnet utfor veien og i elva.

Avhør
Norsk politi følger den pakistanske etterforskningen av Rahilas død gjennom sin sambandsmann i Islamabad.

- Vi avventer nå pakistanske politimyndigheters oppfølging av saken i Pakistan. Samtidig fortsetter vi med den norske delen av etterforskningen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det innebærer flere avhør av vitner for å få klarhet i fakta i saken.

- Så langt har vi ikke funnet noe spesielt kritikkverdig i forbindelse med våre undersøkelser. Men det er for tidlig å konkludere, sier Abrahamsen.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken