RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha rettssak i Storbritannia

Foto: Metropolitan Police (AP)
Faren til drepte Martine Vik Magnussen (23) vil helst ha saken prøvet i Storbritannia.

Jemens utenriksminister Abu Bakr al-Qurbi har uttalt at han ønsker en avslutning på Martine-saken og ønsker derfor å stille Farouk Abdulhak for retten i hjemlandet Jemen.

Utenriksministeren har også sagt at en eventuell dødsstraff for Farouk ikke blir fullbyrdet dersom familien Magnussen ikke ber spesielt om dette. Britiske myndigheter har tidligere nektet å overlevere bevismaterialet i drapssaken til jemenittiske myndigheter fordi landet praktiserer dødsstraff.

Les også: - Jemen vil stille Abdulhak for retten

Nå tar Martines far Odd Petter Magnussen bladet fra munnen og kommenterer utenriksministerens uttalelse.

- Utenriksministeren skal tidligere ha uttalt at man ikke kan endre den jemenittiske straffeloven i forhold til dødsstraff, men synes nå å gi uttrykk for et mer nyansert syn. Men dette endrer ikke vårt standpunkt om at dette er en sak som må håndteres av britiske myndigheter og ikke av oss som pårørende, skriver Magnussen i en e-post til TV 2 Nyhetene.

- Som pårørende må vi - nå som før - forholde oss til den formelle prosess som håndteres av myndighetene i Storbritannia. Martine ville uten tvil ha ønsket at rettferdighet skulle ha funnet sted ved at saken ble prøvet i landet hvor den kriminelle handlingen fant sted, opplyser Magnussen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere