RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha samlingsregjering

(Reuters)
Sist oppdatert:
Presidenten i Sri Lanka prøver å løse kaoset hun selv kastet landet ut i, ved å oppfordre alle partiene til å samle seg i én regjering.

I en TV-overfør tale sa president Chandrika Kumaratunga at hun vil ha en ny regjering som skal inkludere alle politiske partier, melder BBC Online.

Fremdeles våpenhvile
Hun sa også at våpenhvilen med Tamiltigrene opprettholdes. Talen holdt hun få timer etter at unntakstilstanden i landet ble opphevet.

Rivalen hennes, statsminister Ranil Wickramasinghe, lovet å utfordre presidenten da han ble ønsket velkommen av titusenvis av landets innbyggere på flyplassen i hovedstaden Colombo.

- Fare for fredsprosessen
Mens statsministeren var på reise i USA, suspenderete Kumaratunga parlamentet og sparket tre av hans ministre. Hun har anklaget regjeringen for å ha gjort for mange kompromisser i forhold til Tamiltigrene.

I hjemkomsttalen sa Wickramasinghe at hennes handlinger hadde satt fredsprosessen i landet, som har vært herjet av borgerkrig i flere tiår, i fare.

- Vi må sørge for at parlamentet kan gjenoppta arbeidet sitt øyeblikkelig slik at fredsprosessen kan fortsette, sa han ifølge BBC Online.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere