RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha svensk CIA

Ledende svenske politikere får støtte for å starte et svensk motstykke til amerikanske CIA.

Alle partiene i Riksdagen, forsvarsledelsen, den svenske sikkerhetstjenesten og politiet ledelse er enige om å utrede en ny stor svensk etterretningstjeneste, skriver Dagens Nyheter.

Mer effektivt
Den nye etterretningstjenesten vil medføre en sammenslåing av de forskjellige etterretningsressursene Sverige allerede har. Håpet er å få en mer effektiv etterretningstjeneste.

- Jeg er i grunnen positiv til dette. Men det er en fare for at noen havner mellom to stoler, sier Eskil Erlandsson (C) som leder Riksdagens forsvarskomite.

Uklare grenseganger
De svenske politikerne mener det ikke lenger går an å dra et skille mellom sivil og militær etterretning. Derfor mener de det vil være bedre å ha et eneste overordnet organ som jobber med innsamlingen av informasjon.

- Mange trusler ligger i grenselandet mellom militære og sivile ansvarsområder. Jeg vil ikke bygge opp et svensk Stasi, men utviklingen som gjør at for eksempel terrorisme kan finansieres av narkotikapenger krever at vi ser på nye overordnede midler, sier Håkan Juholt, som var lederen av komiteen som utredet forsvarsomstillingen i Sverige til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere