Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha utenlandske styrker til Irak

Det er behov for flere soldater for å få kontroll over Irak, men ikke amerikanske soldater, sa USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld da han kom til Irak torsdag.

Besøket er Rumsfelds andre i Irak, og torsdag dukket han opp helt uten forvarsel.

Rumsfeld innrømmet at det er behov for flere soldater for å stabilisere Irak etter krigen, men han insisterte på at det er irakere og soldater fra andre land som bør brukes til å styrke sikkerheten, ikke flere amerikanske soldater, melder NTB-AFP.

USA jobber nå med et resolusjonsforslag der de vil gi FN en større rolle i gjenoppbyggingsprosessen. Samtidig stiger tallet på drepte amerikanske soldater, og mye tyder på at USA ønsker å dele denne byrden med andre.

- Trengs det flere soldater til å styrke sikkerheten? Jeg tror det, men det gjelder mer på den irakiske siden og den internasjonale siden enn på den amerikanske siden. Vi har allerede et stort antall soldater der, sa han.

Ved ankomsten hilste Rumsfeld på amerikanske soldater på flyplassen i Bagdad. Senere skulle han møte den amerikanske administratoren Paul Bremer og øverstkommanderende for de 130.000 amerikanske soldatene i Irak, generalløytnant Ricardo Sanchez.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter