Gå til sidens hovedinnhold

- Vil heller sone i Bolivia

- Det er mye friere her, sier den fengslede barnemoren (21) i Bolivia.

For 15 dager siden ble de tre unge damene i alderen 17 til 21, samt en 2-åring, pågrepet på flyplassen i Cochabamba i Bolivia med 22,5 kg kokain.

Barnemoren (21) verdsetter friheten i fengselet:

- Jeg vil heller sone her i fengselet enn i Norge. Det er mye friere her. Hvis jeg blir dømt, da, sier hun til VG mandag.

Samtidig uttrykker hun bekymring for at datteren kan komme til å glemme henne - og at hun er mammaen hennes.

- Det er jo veldig uvirkelig å sitte her. Samtidig er det fint at vi kan være her sammen, sier hun til VG.

Kaster forsvareren
Under fredagens fengslingsmøte ble det klart at alle de tre norske kvinnene blir sittende i varetekt inntil straffesaken skal behandles i retten.

Dette kan ta opptil seks måneder.

- Jeg skal bytte advokat så raskt det lar seg gjøre, sier kvinnen fra innsiden av San Sebastian-fengselet i Cochabamba i Bolivia til VG Nett .

- Dårlig
Den 21-årige alenemoren skal være skuffet over opptredenen til Dr. Williams Espinoza Cassia i retten fredag, der anken over varetektsfengslingen ble forkastet.

Cassia representerer de to yngste siktede kvinnene på 17 og 18 år, men under rettsmøtet fredag stilte Espinoza Cassia også som 21-åringens advokat.

- Jeg synes forsvaret for meg var dårlig. Det var ikke noe forsvar i det hele tatt. Jeg har sagt til advokaten at jeg ikke vet om jeg kan stole på ham, sa 21-åringen til Dagbladet.no etter møtet.

21-åringen er representert av norske Marius Dietrichson, men skal nå ønske seg en egen lokal forsvarer i tillegg.

Ifølge VG Nett har kvinnen plukket ut en advokat som tidligere har forsvart flere narkosiktede utenlandske statsborgere.

Fengslet med datteren (2)
Den 21 år gamle kvinnen hadde med seg sin to år gamle datter da de ble pågrepet. Toåringen har siden 19. mai sittet i fengsel med moren sin, og norske myndigheter jobber med å få jenta hjem igjen til Norge.

Under fredagens fengslingsmøte var faren til jenta til stede. Familien til kvinnene har også kommet til Bolivia for å støtte dem i den svært alvorlige saken.

- Lurt
Advokaten til de to yngste jentene, Williams Espinoza Cassia, sa til TV 2 Nyhetene tidligere fredag at jentene føler seg rundlurt:

- Vi er ved godt mot fordi de to mindreårige jentene ikke kan holdes ansvarlige for dette. De ble lurt og brukt av skruppelløse mennesker som nå er på flukt fra det bolivianske rettsvesenet, sier Espinoza til TV 2.

Maksimumsstraffen for kokainsmugling i Bolivia er 25 års fengsel.

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme

Kommentarer til denne saken