RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hevne seg på Margarets kidnappere

Militant gruppe i Niger-deltaet vil selv hevne kidnappingen av treåringen.

Etter at tre år gamle Margaret Hill fikk komme trygt hjem til foreldrene i Port Harcourt i Nigeria søndag kveld, lover landets mest kjente militante gruppe å straffe kidnapperne.

- Vi vil definitivt ta oss av disse kriminelle på vår egen måte. Jeg lover dere at dere aldri vil høre om dette mer, sa en talsmann for den militante frigjøringsbevegelsen MEND (Movement for the Emancipation of the Niger Delta), ifølge AP.

- Avskyr vold mot barn
MEND har selv stått bak kidnappinger av flere oljearbeidere i Nigerdeltaet, men fordømmer nå på det sterkeste kidnapping av barn. Det er ikke kjent hvem som sto bak kidnappingen av Margaret.

- Jeg avskyr enhver form for vold mot kvinner og barn, og hater intenst dem som utøver slik vold, sier talsmannen.

Natt til mandag ble to utenlandske arbeidere kidnappet fra et oljeanlegg sør i Nigeria. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for kidnappingen.

- Jeg har det bra
Tre år gamle Margaret Hill, som har britisk far og nigeriansk mor, ble kidnappet onsdag i forrige uke og holdt fange i fire dager i en hytte på hemmelig sted i Niger-deltaet. Hun ble løslatt etter at myndighetene lyktes i å forhandle med kidnapperne, og det skal ikke ha blitt betalt løsepenger. Ingen ble heller pågrepet da jenta ble levert tilbake til foreldrene.

- Jeg har det bra, sa Margaret selv på telefon til AP. Foreldrene sier hun er i god form, bortsett fra store mengder myggstikk.

Margaret er det tredje barnet på seks uker som har blitt kidnappet i Nigeria. De to andre har vært barn av framstående nigerianske familier, og begge ble løslatt uskadde etter kort tid. I løpet av 2007 har over 100 utlendinger blitt kidnappet i Nigeria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere