Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke bekrefte pågripelse

Politiet avviser tirsdag ettermiddag å ha pågrepet mannen de mener ble filmet inne på kjøpesenteret der Anna Lindh ble drept.

Politiet har innkalt til pressekonferanse klokken 15, noe de for øvrig har gjort hver dag siden etterforskningen startet.

- Vi har ikke pågrepet noen, sier informasjonssjef Agneta Styrvoldt-Alfheim til Dagens Nyheter.

Også til TV 2 Nettavisen avvises pågripelse.

- Jeg kjenner ikke til pågripelsen, sier informasjonsansvarlig Bjørn Pihlblad ved politiet i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

- Kjenner ikke til det

Han henviser til politimesterens egen pressetalskvinne, Stina Wessling. TV 2 Nettavisen har ikke fått tak i henne, men Rikskriminalens sjef Lars Nylén avviser også at han kjenner til noen pågripelse, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Ifølge Expressen.no sier en politikilde at mannen ble pågrepet i en razzia i Sverige etter en døgns jakt.

- Om mannen er Anna Lindhs morder, vil vi kunne binde ham til drapet, sier en politikilde til avisen.

Gjenkjent av slekt

Kilden sier at personen politiet har pågrepet, med største sannsynlighet er den såkalte NK-mannen. Også svensk TV4 bekrefter pågripelsen, og henviser til statsadvokaten i Stockholm.

Ifølge svensk TV4 ble han kjent igjen av slektninger, som senere varslet politiet. En slektning ble også tatt med inn til avhør.

Ifølge nyhetsbyrået TT er en politipatrulje sendt ut for å pågripe mannens kjæreste.

Den mistenkte mannen er kjent igjen på bilder fra overvåkningskameraene på kjøpesenteret NK i Stockholm der utenriksminsiter Anna Lindh ble drept. Politiet mistenker at han er drapsmannen.

Har DNA-spor

Mannen ble pågrepet i en politirazzia i Stockholm tirsdag formiddag. Politiet sitter på DNA-spor fra åstedet, og vil raskt kunne fastslå om den pågrepne mannen er den samme som har lagt igjen spor.

Heller ikke påtalemyndigheten er kjent med en pågripelse:

- Jeg er ikke kjent med dette. Jeg går ut fra at jeg hadde blitt informert om det stemte, sier Krister Petersson, assisterende etterforskningsleder til Dagens Nyheter.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus