RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke føye India

Sist oppdatert:
Pakistan vil ikke utlevere 20 terrormistenkte til nabolandet.

Pakistan kommer ikke til å utlevere mennene India mistenker for å ha medvirket til terroraksjonene i Mumbai, slår landets president Asif Ali Zardari fast.

- For øyeblikket er det bare snakk om navn. Det foreligger ingen beviser, ingen etterforskning, vi har ikke mottatt noe, sier Zardari til CNN.

- Dersom det legges fram beviser for kriminell aktivitet, vil vi stille dem for retten og dømme dem selv, sier han.

Liste over mistenkte
India har overlevert en liste på 20 personer som er mistenkt for å ha forbindelse til flere terrorangrep i India, blant annet i forbindelse med angrepet i Mumbai sist uke, der minst 171 mennesker mistet livet. Blant dem inderne ønsker utlevert, er den terrorettersøkte indiske mafiasjefen Dawood Ibrahim, som skal holde til i Karachi.

Les: - Legitimt å forsvare oss militært

Lederne for de to militante islamistiske gruppene Jaish-e-Mohammed og Lashkar-e-Taiba, henholdsvis Masood Azhar og Hafiz Mohammed Saeed står også på listen.

Les også: Mannen bak Mumbai-terroristene

Det samme gjør tre sikher som er etterlyst i forbindelse med opprøret i den indiske delstaten Punjab på 1980-tallet, Wadhwan Singh, Ranjit Singh og Gajinder Singh.

Indias liste over mistenkte er ikke av ny dato, den er overlevert Pakistan etter hvert eneste terrorangrep de siste årene.

Les også: - Økt frykt for atomkrig

– Ikke pakistanere

Indiske myndigheter hevder at alle de ti mennene som sto bak terrorangrepene i Mumbai, var pakistanske statsborgere.

Den eneste av dem som overlevde, 21 år gamle Ajmal Amir Qasab, skal i avhør ha bekreftet dette.

President Asif Ali Zardari stiller seg derimot tvilende til om Qasab er pakistaner.

– Vi har ikke mottatt konkrete beviser for at han er pakistaner. Jeg tviler sterkt på at han er det, sier Zardari til CNN.

– Jeg tror dette er statsløse aktører som opererer i hele regionen. Den pakistanske staten er naturligvis ikke innblandet. Vi er blant ofrene, understreker presidenten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere