RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha krigsforbryter-sak til Norge

Rwanda kritiserer FN for planene om å stille en mistenkt krigsforbryter for retten i Norge.

Den norske regjeringen besluttet nylig at, Michel Bagaragaza, mistenkt for å ha deltatt i folkemordet i Rwanda, kan overføres til Norge for straffeforfølgelse og eventuell soning her.

Rwanda har gjentatte ganger bedt om at landet selv får krigsforbrytersaker til behandling i sine domstoler. Landet kritiserer verdensorganisasjonen for å avvikle FNs internasjonale domstol for Rwanda (ICTR), og overføre sakene til andre land.

Rwandas representant i ICTR, Alloys Mutabingwa, påpeker at flere krigsforbrytersaker er overført fra internasjonale domstoler til det tidligere Jugoslavia: - Rwanda støtter ikke dobbeltmoral, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Hassan Jallow fra påtalemakten sier til BBC at landene er valgt ut fra høy rettsstandard, og fordi de ikke tillater dødsstraff.

Rwanda vil ikke oppheve bruk av dødsstraff.

Om den mistenkte krigsforbryteren stilles for retten her til lands, vil Norge bli det første landet utenfor den afrikanske kontinent, som behandler en slik sak på forespørsel fra ICTR.

Trolig ble rundt 800.000 mennesker drept i folkemordet i landet i 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere