RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha norsk fredsstyrke

Thorbjørn Jagland har tatt til orde for norske fredsstyrker i Sudan, men Sudan ønsker ingen fredsstyrke.

Sudan ønsker ikke at en internasjonal styrke skal overvåke en seks år lang overgangsperiode etter at en fredsavtale er inngått mellom regjeringen og opprørsbevegelsen SPLA, skriver NTB-AFP.

Ifølge statssekretær Najeeb al-Khair Abdel Wahab i det sudanske utenriksdepartementet skal en nederlandsk delegasjon ha luftet dette spørsmålet under et besøk i Khartoum. Nederlenderne ville vite om Sudan primært ønsket en fredsstyrke eller ville nøye seg med et observatørkorps.

- Vi betrakter selve det fredsbevarende arbeid for å være et sudansk anliggende. Men det internasjonale samfunn vil kunne spille en viktig rolle i å støtte opp om Sudans fredsbevarende arbeid, mener statssekretæren.

Sudan har gjort sitt standpunkt kjent for Nederlands forsvarsminister Henk Kamp og samarbeidsminister Agnes van Ardenne under samtaler med regjeringen i Khartoum.

Leder i Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland (Ap), har tidligere tatt til orde for at Norge bør sende fredsstyrker til Sudan, fordi Norge har spilt en sentral rolle i fredsprosessen.

Den nederlandske delegasjonen reiste onsdag videre til Kenyas hovedstad Nairobi der det er planlagt samtaler med SPLA-leder John Garang om fredsbevarende operasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere