*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke hente Irak-soldater hjem

Statsminister Kjell Magne Bondevik medgir at sikkerheten for de norske soldatene i Irak ikke er god nok, men avviser at Norge bør trekke soldatene ut.

19.11.03 14:19

SV og Sp tok opp situasjonen for de norske soldatene som er sendt til Irak på humanitært oppdrag, i Stortingets spørretime i dag. SV-leder Kristin Halvorsen sa for ei uke siden at hun mener at Norge bør kalle soldatene hjem fordi sikkerheten er for dårlig.

I dag ville hun ha svar på om Norge har en plan for sikkerheten for de norske soldatene på kort sikt, og en langsiktig plan for politiske løsninger i landet.

- Fortløpende vurdering
- Sikkerhetsituasjonen er ikke god, sikkerhetsrisikoen for de norske styrkene er en funksjon av trusselen mot styrkene og beskyttelsestiltak som blir gjort for å møte trusselen. Vi vurderer situasjonen kontinuerlig. For eksempel har vi sendt pansrede ambulanser. Det kan redusere sannsynligheten for at noe vil skje, uten at vi har noen garanti, svarte Bondevik.

- Ikke i krig
Han avviser påstandene fra Halvorsen om at Norge deltar i en krig i Irak.

- Vi er ikke med i krigen i Irak, men vi har fulgt opp en FN-resolusjon som inviterer andre land til å bidra i arbeidet med å stabilisere forholdene i landet. Vi må være forsiktige med å trekke oss ut, for da kan situasjonen der bli enda verre for det irakiske folket.

(Arkivbilder)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.